McLeods Daughters tour!
Blijf op de hoogte en volg Monique
09 December 2007 | Australië, Adelaide
Met de auto Adelaide uit opweg naar Gawler, een plaatsje 60 km verderop. Onderweg hebben we natuurlijk gekletst over de serie, bij welk seizoen wij zijn , en welke bij hun nu loopt.
Kreeg trouwens te horen dat dit het laatste seizoen is wat ze filmen. De stekker wordt eruit getrokken omdat het te duur is. Ze gebruiken schijnbaar speciale camera's die erg duur zijn en het is een heel gedoe om het allemaal te filmen. Nieuwe locaties moeten worden gezocht en dat kost tijd en geld.. Dus helaas, het einde naderd. Gelukkig hebben wij in Nederland nog flink wat afleveringen te gaan. Maar goed terug naar mijn verhaal.
Aangekomen in Gawler had ze een kleine verrassing voor me. !!Voor de mensen die nog niks willen weten over de komende seizoenen/afleveringen, dit stukje niet lezen en verder gaan bij de volgende alinea!! Bij een stomerij hing de trouwjurk van Stevie. Uiteindelijk trouwt ze toch nog met Alex ahhhh.. Ook hing er een jurk van een bruidsmeisje. Ja een hele mooi jurk met foto's erbij. De stomerij was helaas dicht (tja heb je soms op zondag) maar heb door het raam nog wel een paar foto's gemaakt.
Verder naar Freeling (het plaatsje waar het zich allemaal afspeeld) zijn we als eerst gestopt bij het naambord waar op staat, Welcome to Freeling home to Mcleods Daughters. Tja daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden hihi.
Het landschap daar is echt zo ongelooflijk mooi. Je kan zo ver vooruit kijken, dat vind je in Nederland nergens! Echt hele mooie plaatjes!
We zijn bij de dam geweest waar Tess haar trouwring verliest en Nick hem op gaat duiken. Bij een schuur waar Tess een paard verbergt wat eigenlijk naar de slacht moest. En bij de boom waar de auto Jodi en Rob explodeert. Dit was in scene gezet om de criminelen af te schudden en er samen vandaar te gaan.
We zijn bij de grote gumtree gaan kijken waar Meg zich aan vastketend in de hoop de boom te redden. Dit is dezelfde boom als waar Sandra en Alex tegenaan rijden en zij haar arm breekt.
We zijn gaan kijken bij een oude grote schuur waar de meiden en jongens de nacht hebben doorgebracht toen ze te laat waren voor het bal. En bij een huis waar Tess later tijdens haar ontvoering in vast word gehouden.
Daarna zijn we naar Killarney gereden. Dit ziet echt wel anders uit dan op tv, allemaal een stuk kleiner. Anne had foto's meegenomen en zo kon ik het allemaal beter plaatsen. Ook zijn we in de tuin van Killarney geweest waar Sandra en Harry hun verlovingsfeest hielden. Ook zag je de trap die Harry op en af rende om zijn conditie te verbeteren na zijn hartaanval. De silo waar Tess ingevallen is stond ook op het erf en ook de schuur waar Kate in woonde toen ze voor Sandra ging werken. Veelal werd alleen de voorkant gebruikt en werd er van binnen ergens anders gefilmd. Op datzelfde erf speelt zich ook de scene af waar Jodi bij de brandweer zit en ze Nick moet redden uit een brand.
Daar vlakbij is 'de hoofdweg' die erg vaak wordt gebruikt in de serie. Ook zag ik het pad waar Nick en Tess met de koets over gingen net nadat ze waren getrouwd.
We zijn op de plek geweest waar Jodi haar 2e auto-ongeluk kreeg en dacht dat ze Harry had vermoord. Op die plek is een kruis gezet. Die bocht werd trouwens verschillende keren gebruikt om auto-ongelukken te filmen. Wilgul bestaat eigenlijk uit 3 verschillende delen. De gebouwen liggen allemaal een paar kilometers uitelkaar. Je begrijpt dus dat dat veel werk is om het goed in elkaar te monteren. Goh de volgende keer dat ik McLeods Daughters kijk, zal ik met hele andere ogen tegenaan kijken hihi.
Ik heb een foto van de ingang van Wilgul, deze komt vaak terug in de serie. Ook de achterkant, de plek waar de boksbal soms hangt en waar de jongens hun biertje drinken was te zien. Aan een grote gumtree hing de schommel van Charlotte (Bom). En de schuren waren ook te zien. Was meteen erg herkenbaar, heel leuk om te zien.
Op een paar plaatsen is een dubbel hek te zien. Tijdens een opname dat de meiden het hek moesten maken is dit niet goed gegaan en zijn er dieren ontsnapt. Daarom gebruiken ze nu voor de zekerheid een 2e hek. Ook zagen we een dam die Tess heeft uitgegraven, daar vond ze o.a. oude roestige handboeien. Dit is bij ons ook niet niet op tv geweest dus als je het niet wilt weten.. you know what to do! Deze heeft ze laten onderzoeken en ze bleken afkomstig van een oudtante. Zij en haar man waren al overleden. Op de zolder vond Tess trouwringen en een bebloedde trouwjurk. Ze is toen terug gegaan naar de boom bij de dam en heeft de spullen daar begraven. Vanaf de heuvel keken de geesten (oudtante en de man) toe en zwaaide.. dus dat hebben we nog tegoed. Weet zeker als die aflevring komt jullie allemaal aan mij denken hihi.
Maar goed, toen kwamen we aan in het stadje Freeling en stopten bij het Gungellan Hotel. Hier heb ik een Gungellanburger gegeten die erg lekker was maar zoals gewoonlijk veel te groot. Dit was er leuk om te zien omdat dit ook zo herkenbaar was. Je moest er alleen wat tafels en banken bij bedenken (waar ze altijd aan zitten buiten).
Na de lunch zijn we gestopt bij verschillende gebouwen zoals het politiebureau (wat eigenlijk geen politiebureau is maar ze zetten er dan gewoon een bord voor), bij de rechtbank (waar Claire en Peter vochten om de voogdij over Charlotte) en gemeenschapshuis (waar miss-gungellan werd gehouden) de busstop (waar Becky staat te wachten op Brick) winkels (tenminste er worden voor de opnames spullen in gezet zodat het ook echt winkels lijken, nu stonden de panden gewoon leeg) de kapperszaak (waar Jodi werkt, als ze weg wil van Drovers Run) en als laatste bij de truckstop.
Hier kon ik ook echt binnenkijken. Vanbinnen zag het er precies zo uit als in de serie. Buiten moest je alleen het tankgedeelte erbij bedenken. Achter het hek stond de caravan van Moira (voorheen roze/paars met een regenboog, nu wit).
Daarna weer in de auto opweg naar Drovers Run. Voordat we daar waren reden we voorbij de cottage waar Claire beviel van Charlotte.
Ook zijn we voorbij het beekje (wat nu droogstond) gekomen waar Stevie de sluier van Tess in laat vallen en deze helemaal onder de modder komt te zitten.
Door een hek en daar was het dan... DROVERS RUN. Echt heel mooi om te zien. Precies zoals in de serie. Jammer genoeg konden we niet door het hek en konden we niet heel dichtbij komen. Er schijnt daar behoorlijk wat sercurity rond te lopen. Er stonden ook allemaal trucks die bij de filmmaatschappij hoorde. Maar een beetje inzoomen en je hebt alsnog mooie foto's. Achter de bomen lag het graf van Jack McLeod verscholen en in de verte zag je de windmolen met de badkuip eronder! Do i need to say more!
Ook zag ik het gebouw waar de meiden in slapen (Becky, Kate en later Jodi) Van de andere kant hebben we Drovers ook bekeken maar dat zag je minder goed. Maar wat een mooi landschap daar, echt heel mooi. Hoop dat het op de foto's even mooi overkomt dan dat het in werkelijkheid was! Op de terugweg kwamen we ook nog langs het hek (de ingang) van Killarney.
Heb echt een super gave dag gehad en heel veel mooie dingen gezien. Ben echt blij dat ik de tour gedaan heb, had hem niet willen missen. Kan nu niet wachten om afleveringen van McLeods te kijken!! Ik moet nog kleine 3 maanden hier blijven! Kan je zeggen, is ook geen straf hoor..
Dit was het weer voor vandaag, hopelijk vonden jullie het even leuk om te lezen als ik het vond om te schrijven. Voor de non-McLeods fans onder ons zal dit vast een vreemd stuk geweest zijn. Tip: koop een dvd van deze serie, you're gonne love it!!
Jullie horen snel weer iets van me!
Liefs Monique!!
09 December 2007 - 09:09
Mama:
wat een leuke dag heb je gehad.inderdaad je zal nu heel anders naar deze film kijken. jammer dat de acteurs niet aanwezig waren. had je daar mee op de foto kunnen gaan. ga zo door,want dan zien wij ook veel van australie
groetjes mama en robert -
09 December 2007 - 11:28
Diana:
Hoimonique
Ik zit na je verhalen te lezen.
wat fijn dat je goed na je zin hebt en dat alles goed verloopt en hoop dat je nog heel veel leuke dingen gaan doen.
Ik ga weer tot gauw weer ik ga even mijn paard buiten zitten die heeft een dagen binnen gestaan met het slecht weer het is nu droog.ik wens je nog heel veel plezier daar hoor tot gauw doei groetjes diana
09 December 2007 - 13:07
Papa:
hoi Niette, eindelijk was het dan zo ver waar je al meer dan een jaar naar uitgekeken hebt,fijn dat het dan ook in werkelijkheid zo mooi is. ik geloof ook wel dat je echt genoten hebt.
ik heb naar de site van great ocean road tour gekeken en dat lijkt mij ook wel de moeite waard om mee te maken en misschien kan je dan ook nog met de helikopter mee.
nog vele prettige dagen en we blijven je volgen.groetjes van Diny en mij en van O&O en O -
09 December 2007 - 14:16
Kim:
GEWELDIG MONIQUE!! IK BEN JALOERS!!!
HIHI xxx -
09 December 2007 - 14:39
Marja:
Wow Monique, echt helemaal geweldig!!
Ik wil al je verhalen horen als je terug bent!! Echt heel gaaf. Ik geniet van je foto's!
Groetjes Marja -
09 December 2007 - 15:01
Je Zus:
nou niete, eindelijk was het dan zover. schaapie schaapie kijken!!! haha. het is me wel duidelijk dat je er van genoten hebt. daar ben ik blij om. mooie foto's heb je. had je mijn kaarten gekregen?
nou maar hopen dat Kangaroo island ook door gaat.
LOVE YOU
xxxjezusxxx -
10 December 2007 - 10:52
Marij Wouters:
Hoi monique,
Wat een verhalen en leuke foto's !
Echt bijzonder om zo'n reis te maken.
Ik blijf je volgen, geniet van alles en veel plezier!
groetjes, liefs van Marij (Boomhut) -
10 December 2007 - 12:42
Jessy:
Hi Monique!
Wat leuk dat je me een smsje hebt gestuurd! Natuurlijk denk ik regelmatig aan jou en mis ik onze lunches samen! Ach, in maart gaan we gewoon weer lekker verder!
Ik ben ook erg benieuwd wat je na je fantastische prive rondleiding nog allemaal heb meegemaakt... Ik kijk dan ook regelmatig even op je site, maar dat had je natuurlijk wel door (aangezien ik het telkens niet kan laten om er een berichtje op acher te laten, hihi!). Bij Mickey's is het inmiddels weer wat rustiger geworden nu de sint weer naar spanje is. We zijn nu langzaam aan de boel aan het versieren voor de kerst en ook de kerstcd's staan weer op! Erg gezellig dus allemaal.
Maar hoe is het verder met je? Geniet je volop? Want dat is echt een must, hoor! En ben je al een beetje bruin aan het worden? Of heb je niet zo veel tijd om te zonnen?
Hopelijk laat je snel weer iets van je horen...
Tot later! Kusjes Jessica
Ps. De groetjes terug van al je collega's!
15 November 2012 - 12:51
Cindy:
Kwam via Google hier terecht. Wat ontzettend gaaf dat je daar hebt kunnen kijken! Wat ik me afvraagt, ik.LAN die aflevering van de ontvoering van tess en die met die handboeken en vondst van die jurk met bloed helemaal niet herinneren. Welke aflevering is dit? Ben nu bij seizoen 8 van de dvd collectie. Nick en tess zijn dan al hele poos weg. -
15 Januari 2013 - 17:25
Angela:
Hoi monique
Ik kwam ook via google hierop en las t helemaal ik ben ook zeker jarloers.
Maar je hebt het over de verkeerde naam want dat is niet tess die het mee maakte maar jodi dat is op het moment dat we er achter kwamen dat ze niet dood was maar wel de serie uit ging dus vandaar dat je dat niet herinnerd cindy
Monique in wel hotel heb je daar geslapen en hoe heb je die reis kunnen maken wil namelijk ook graag zoiets doen.
Liefs angela -
12 September 2016 - 00:32
Annemarie:
haai!
wat een prachtig verslag en wat ben ik jaloers! zo jammer dat ze gestopt zijn, denk nog vaak aan de serie.
liefs een mc fan! -
05 Januari 2018 - 18:32
Karel:
Mooi verslag, zoals U het verteld zie ik het ook voor me, knap gedaan mede door Uw enthousiasme. Mooie foto,s. -
13 Februari 2018 - 12:19
Reny:
ben een beetje jaloers op je! Nu Mcleods Daughters weer herhaald wordt op tv ben ik gewoon weer alles aan het kijken. Ik vind het zo'n leuke serie! en ik zou er ook heel graag in het echt een keer heen willen. Bedankt voor het delen! -
31 Augustus 2018 - 08:45
Dina:
Wat een heerlijk verslag. Bedankt.
De serie is verslavend. Gaat niet vervelen! -
25 Oktober 2018 - 15:20
John:
DG Monique
Ik heb een stuk van u verslag gelezen
Het is in middels al 11 maar geleden.
Maar deze rijs zal je nooit van je leven vergeven.
Hoe voelt het om het decor te bekijken toen. En het huis en zo.
Is het echt zo afgelegen als je het op tv ziet? Of valt het reuze mee?
Maar het is een geweldige serie jammer dat het te duur word alles kost geld.
Meschien ooit in De toekomst dat ik het ook ga doen.
Ik heb pas paar gelden het huis van Elvis presley gezien en dat was ook gaaf.
Ook mooie om te zien 8n Grace land. Succes met alles wat me gaat doen. John uit Dwingeloo -
25 Oktober 2018 - 15:21
John: